İlk İkinci Danışmanlık: Murat Tekbaş

Bugün akademisyenlik hayatım adına önemli bir günü geride bıraktım. Prof. Dr. Sevinç Gülseçen hocam, bir süre önce kendi danışmanlığındaki öğrencisi Murat Tekbaş için ikinci danışman olma fırsatını sunmuştu. Dersleri dinleyen taraftan anlatan tarafa geçtikten sonra, tezi yazan değil yazdıran tarafta olmak da bambaşka bir deneyim şansı yarattı elbette. Birkaç ay boyunca yaptığımız görüşmeler, tezin gidişatını belirlememiz, literatür üzerine tartışmalarımız ve çalışmamızın sonucu derken bir yüksek lisans tezi meydana gelmiş oldu.

Sevgili Murat Tekbaş, yaptığı özverili çalışmanın önemli noktalarını Prof. Dr. Sevinç Gülseçen, Prof. Dr. Birgül Kutlu Bayraktar ve Doç. Dr. Zümrüt Ecevit Satı’dan oluşan değerli juriye anlattı. Övgülerin ve eleştirilerin bolca yer aldığı yorumların neticesinde de çalışmasının başarılı olarak kabul edilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca yine bugün yüksek lisans tezini başarıyla savunan Prof. Dr. Sevinç Gülseçen hocamın danışmanlığındaki Fatma Kurtulmuş Kosif’i ve yine ilk kez ikinci danışmanlık deneyimi yaşayan değerli dostum, çalışma arkadaşım Dr. Serra Çelik’i de kutlarım.

Sırada patent ve yayın girişimleri ile bu çalışmaları taçlandırma adımları mevcut. Nicelerine diyelim.

Dr. Emre Akadal